Balogh Józsefnek távoznia kell a közéletből

Hír
2013.11.19
14:37

Az asszonyverő, ex-fideszes Balogh Józsefet szólította fel a közéletből való távozásra Laskovics Diána az MSZP megyei Nőtagozatának nevében.

Mint arról korábban beszámoltunk, Fülöpháza polgármestere, Balogh József beismerő vallomást tett, amely szerint súlyosan bántalmazta élettársát. A bántalmazásért korábban egyértelműen tagadta, és azt mondta, hogy élettársa, Terike úgy sérült meg, hogy iszogatott és átesett a család öreg, már majdnem vak komondorán. Baloghot az ügy kipattanásakor, májusban kizárták a Fidesz frakciójából, de a pártnak akkor tagja maradt. A mentelmi jogát felfüggesztették. A Fideszből való kizárásra csak a múlt héten került sor.

Ezzel kapcsolatban tartott hétfőn sajtótájékoztatót az MSZP Bács-Kiskun megyei Nőtagozata nevében Laskovics Diána, aki a szocialisták képviselőjelöltje is egyben.
“Tűrhetetlen, hogy olyan képviselők foglalnak helyet a parlamentben, akik szerint a nő nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen. Tűrhetetlen, hogy elhangozhat az, hogy a családon belüli erőszak megoldható probléma, amennyiben a nők nem „emancipálódnak”. Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy egy, az élettársát összeverő Fideszes országgyűlési képviselő és polgármester megtartsa tisztségeit. Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-KDNP, amely elvileg alapvető és védendő értéknek nevezi a családot, a gyakorlatban olyan politikusokat tűr meg a soraiban és a parlamentben, akik a család létrehozóit, a nőket, az édesanyákat leminősítő megjegyzésekkel tesznek tanúbizonyságot, ennek a gondolkodásmódnak a szöges ellentétéről. Nem csak szavaikban, de tetteikben is nyomon követhető ez, hiszen nem véletlen, hogy nem zárták ki Baloghot, még májusban, mint ahogy az sem, hogy egy olyan fontos népi kezdeményezést, mint a családon belüli erőszak büntetésének kérdése, éjszaka tárgyaltak, nem pedig nappal, amikor a képviselők többsége jelen van” – mondta el Laskovics Diána.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP helyi vezetői sem érezték erkölcsi kötelességüknek, hogy lemondásra szólítsák fel az élettársát súlyosan bántalmazó politikust, így világossá vált az is, hogy számukra az erkölcs szabályai csak másokkal szemben érvényesek, önmagukkal szemben nincsenek ilyen elvárásaik.
A sajtótájékoztató végezetül azzal zárult, hogy Balogh Józsefet felszólították, hogy amennyiben van lelkiismerete, haladéktalanul mondjon le köztisztségeiről, mert az, aki így bánik egy nővel, az nem csak a Parlament, de az ország méltóságát és megítélését is rontja, s nem való a közéletbe.

A szocialisták csütörtökön Fülöpházán is tiltakoznak majd 14 órától a Polgármesteri Hivatal előtt.